Zoogkoeien

Op hoeve ’t Boschend worden 60 Blonde d’Aquitaines gehouden op een manier die zo dicht mogelijk bij de natuur staat. De dieren hebben een rustig leven. De kudde begraast de weilanden rondom de boerderij en de natuurlijke graslanden in de Binnenpolder van Terheijden.

Alle mest van de koeien wordt gebruikt op onze graslanden. De koeien begrazen de weilanden en er wordt hooi gemaakt als wintervoorraad. De mineralenbalans op onze boerderij is daardoor in evenwicht

De meeste kalfjes worden in het voorjaar geboren en blijven tot de winter bij de moeder in de kudde lopen. Pinken mogen pas op een leeftijd van ruim twee jaar bij de stier, zodat ze rustig de tijd krijgen om uit te groeien tot volwassen dieren voordat ze op driejarige leeftijd hun eerste kalf krijgen. Alle koeien worden op natuurlijke wijze gedekt, er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige inseminatie (KI).

De Blonde d’Aquitaine staat bekend om zijn fenomenale vleeskwaliteit en is erg geschikt om natuurlijke graslanden te begrazen. Deze combinatie maakt het van oorsprong Franse ras bij uitstek geschikt voor hoeve ’t Boschend. Het rundvlees van hoeve ’t Boschend is een uniek streekproduct. De koeien leiden een rustig leven en krijgen alle tijd om te groeien. Dat proef je!